Milyen csipkék közül választhatsz 2020-ban?

A legtöbb menyasszonyi ruhát a különleges csipkedíszítés teszi egyedivé. Itt most egy kis segítséget szeretnénk nyújtani ahhoz, hogy „szakértőként” tudd kiválasztani a legmegfelelőbb csipkét álmaid ruhájához.

Először is nézzük meg, hogy milyen alapanyagra készülnek a csipkék. Jelenleg a legdivatosabb a tüll alapra hímzettek, de készülnek organza, düsessz vagy akár muszlin alapra is. Ugyanakkor a légcsipke esetében a hímzés után kioldják az alapanyagot és ettől lesz „horgolt” hatású. A raschel csipke a XIX. században feltalált géppel inkább kötött, mint szövött technikával készült légiesen könnyed csipke, ami a hagyományos francia, chantilly-i csipke olcsóbb változata.

Az igazán exkluzív csipkék hernyóselyem alapon, hernyóselyem hímzéssel készülnek, de ezek ára a csillagoség kategóriába tartozik. Az elérhető árú csipkék hímzése leggyakrabban polyester vagy rayon fonállal történik. A polyester fényesebb és sprődebb hatást kelt, míg a rayon puhább és természetesebb. A raschel csipkék általában nylonszálból készülnek.

Csipkét vásárolhatsz csipkeanyagként, aminek szélessége 130 cm, kivéve a légcsipkét ami csak 90 cm széles. A szoknya és a fátyol szegélyének díszítésére vagy az ujj, esetleg dekoltázs kiemelésére szegőcsipkét használnak, aminek a szélessége 1,5 cm-től a 30 cm-ig változhat. Gyakran az esküvői ruha díszítését montázs-szerűen páros csipke motívumokból készítik el.

A csipke mintázata is sokféle lehet: a romantikus virágos motívum örök divat. A legújabb trendekben előtérbe kerültek az ágas-bogas, leveles minták, de a barokkos, geometrikus minták is egyre kedveltebbek.

A hímzésen túl a mintákat különböző díszítőelemekkel emelik ki. Ez lehet zsinórozás, melynek során különböző vastagságú zsinórral hímezik körbe az egyes motívumokat. A ruha csillogását a csipkén lévő gyöngyok, flitterek és kristályok adják meg. A régi babona szerint – ami a 90-es évek elején még nagyon is élő volt – a menyasszony annyi könnyet fog sírni, amennyi szem gyöngy van ruhájára varrva. Ha ez igaz lenne a mai feleségek egész napjukat sírással töltenék! És itt még nincs vége! Csipke, selyem vagy muszlin virágokkal 3D-s hatást érhetünk el. Sőt a legújabb divat szerint különböző textúrájú csipkék kombinálásával érnek el különleges hatást.

Amint látjátok a lehetőségek száma végtelen! Találd ki Te milyen modellt szeretnél a nagy napra és mi segítünk a megfelelő csipke kiválasztásában!


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük