Milyen csipkék közül választhatsz 2020-ban?

A legtöbb menyasszonyi ruhát a különleges csipkedíszítés teszi egyedivé. Itt most egy kis segítséget szeretnénk nyújtani ahhoz, hogy „szakértőként” tudd kiválasztani a legmegfelelőbb csipkét álmaid ruhájához.

Először is nézzük meg, hogy milyen alapanyagra készülnek a csipkék. Jelenleg a legdivatosabb a tüll alapra hímzettek, de készülnek organza, düsessz vagy akár muszlin alapra is. Ugyanakkor a légcsipke esetében a hímzés után kioldják az alapanyagot és ettől lesz „horgolt” hatású. A raschel csipke a XIX. században feltalált géppel inkább kötött, mint szövött technikával készült légiesen könnyed csipke, ami a hagyományos francia, chantilly-i csipke olcsóbb változata.

Az igazán exkluzív csipkék hernyóselyem alapon, hernyóselyem hímzéssel készülnek, de ezek ára a csillagoség kategóriába tartozik. Az elérhető árú csipkék hímzése leggyakrabban polyester vagy rayon fonállal történik. A polyester fényesebb és sprődebb hatást kelt, míg a rayon puhább és természetesebb. A raschel csipkék általában nylonszálból készülnek.

Csipkét vásárolhatsz csipkeanyagként, aminek szélessége 130 cm, kivéve a légcsipkét ami csak 90 cm széles. A szoknya és a fátyol szegélyének díszítésére vagy az ujj, esetleg dekoltázs kiemelésére szegőcsipkét használnak, aminek a szélessége 1,5 cm-től a 30 cm-ig változhat. Gyakran az esküvői ruha díszítését montázs-szerűen páros csipke motívumokból készítik el.

A csipke mintázata is sokféle lehet: a romantikus virágos motívum örök divat. A legújabb trendekben előtérbe kerültek az ágas-bogas, leveles minták, de a barokkos, geometrikus minták is egyre kedveltebbek.

A hímzésen túl a mintákat különböző díszítőelemekkel emelik ki. Ez lehet zsinórozás, melynek során különböző vastagságú zsinórral hímezik körbe az egyes motívumokat. A ruha csillogását a csipkén lévő gyöngyok, flitterek és kristályok adják meg. A régi babona szerint – ami a 90-es évek elején még nagyon is élő volt – a menyasszony annyi könnyet fog sírni, amennyi szem gyöngy van ruhájára varrva. Ha ez igaz lenne a mai feleségek egész napjukat sírással töltenék! És itt még nincs vége! Csipke, selyem vagy muszlin virágokkal 3D-s hatást érhetünk el. Sőt a legújabb divat szerint különböző textúrájú csipkék kombinálásával érnek el különleges hatást.

Amint látjátok a lehetőségek száma végtelen! Találd ki Te milyen modellt szeretnél a nagy napra és mi segítünk a megfelelő csipke kiválasztásában!


2 hozzászólás

Fábián Tiborné · 2023.07.11. – 08:19

Szeretnék érdeklődni, hogy kemény, merev csipke kapható-e önöknél, és hogy hívják az ilyen típusú csipkét.
Olyat keresek ami tartja a formáját és merev.
Olyan mintha keményítővel lenne kimosva.

    tridra95 · 2023.07.19. – 10:17

    Kedves Fábián Tiborné! Nálunk ilyen nem kapható, de valószínűleg, amit keres az sem gyárilag merev, hanem keményítve lehet. Légcsipkét (vert csipkét) tudunk adni, amelyet esetleg lehet keményíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Kedves Vásárlóink!

December 21. és január 1. között zárva vagyunk!

Ebben az időszakban leadott rendeléseket január 2-től tudjuk teljesíteni! 

Kellemes ünnepeket és boldog új évet kíván a Karnak Esküvői Csipke csapata!

Ünnepi akció!

-20% kedvezmény

december 13. és 15. között,
10 000 Ft feletti vásárlás esetén!

Használd az UNNEP20 kuponkódot!

A kedvezmény a készletkisöprésben szereplő termékekre nem vonatkozik!